15 de febrer del 2017

PREPAREM LES DISFRESSES!

Turonians i turonianes!

Aquest cap de setmana a l'esplai vam preparar les disfresses per la rua de carnaval! Ens vam barrejar petits i grans per ajudar-nos mútuament, i ens van sortir unes disfresses que fan goig!

Aquest any a l'esplai volem fer una crítica al model educatiu vigent, que no forma ments pensants sinó robots, i a les constants retallades en ensenyament. És per això que ens vam dividir en cinc grups, que reivindicaran aspectes diferents a través de les seves disfresses. Abans de començar amb les manualitats, tots els grups van reflexionar sobre el tema.

Els llapis trencats duran un vestit negre i groc amb una punta al cap; la seva disfressa estarà esquinçada per denunciar la falta d'inversió en material.

Els portàtil-llibre s'engalanaran amb cartó forrat de colors tot fent la forma d'ordinadors i llibres. Denunciaran les reformes tecnològiques fallides que fracassen i demanaran més inversions en el que de veritat interessa a l'alumnat: recursos per optimitzar la seva educació.

Els caps quadrats es proveiran d'un cap gegant de cartó decorat pels infants. El seu objectiu és reivindicar que el sistema educatiu actual forma infants sense esperit crític. En canvi, nosaltres volem lliurepensadors!

Els butlletins de notes exhibiran cartolines amb diferents ítems anotats. Es queixaran del sistema en el qual l'educació valora numèricament facultats teòriques sense tenir en compte l'aprenentatge obtingut o capacitats importants que van més enllà, com la imaginació.

Per últim, les tisores, fetes de cartó i pintades amb colors variats, són el símbol que unifica totes les disfresses per posicionar-nos en contra de les retallades!

Ens veiem dissabte que ve al local!

No ens trobeu massa a faltar!

Els i les munis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada