Què fem?

Les monitores i monitors de l'Esplai Turons organitzem cada dissabte de 10 a 13 h tot tipus d'activitats dins l'entorn dels infants i els joves per tal d'assolir els objectius plantejats al projecte educatiu de l'esplai. A més, organitzem excursions durant l'any i campaments d'estiu a la segona quinzena de juliol. 
Les activitats són variades i van més enllà de fer esplai cada dissabte:

Jocs i gimcanes al barri de la Font de la Guatlla o per Barcelona per tal d'ajudar-los a orientar-se i conèixer millor la seva ciutat.

Activitats de tot tipus, d'acció i de taula, individuals i de grup, tallers manuals on desenvolupen la seva creativitat i imaginació.

Excursions trimestrals de cap de setmana on els infants i joves entren en contacte directe amb la natura i aprenen a respectar-la i preservar-la, al mateix temps que es crea cohesió en el grup. 

Excursions conjuntes de tot l'esplai: infants, joves, monitors i monitores, on els pares i mares participen en les activitats de diumenge al matí, el dinar conjunt i el tradicional concurs de pastissos.

Campaments d'estiu durant la segona quinzena de juliol, marxem a la muntanya -al Pre-Pirineu o  al Pirineu català-, autogestionats i en terrenys d'acampada. Cada dos anys, el grup més gran -Pica d'Estats- fa els seus campaments als Picos de Europa, a la Serralada Cantàbrica. Els campaments són molt importants perquè engloben tots els objectius i valors que durant tot l'any es van fomentant. Els infants i joves aprenen a conviure amb els seus companys/es i monitors/es, tenen unes responsabilitats com a individus i com a grup, gaudeixen de la natura al màxim, juguen, caminen i, sobretot, comparteixen experiències inoblidables.