Què fem?

Les monitores i monitors de l'Esplai Turons organitzem cada dissabte de 10 a 13 h tot tipus d'activitats dins l'entorn dels infants i els joves per tal d'assolir els objectius plantejats al projecte educatiu de l'esplai. A més, organitzem excursions durant l'any i campaments d'estiu a la segona quinzena de juliol. 
Les activitats són variades i van més enllà de fer esplai cada dissabte:

Jocs i gimcanes al barri de la Font de la Guatlla o per Barcelona per tal d'ajudar-los a orientar-se i conèixer millor la seva ciutat.

Activitats de tot tipus, d'acció i de taula, individuals i de grup, tallers manuals on desenvolupen la seva creativitat i imaginació.

Excursions trimestrals de cap de setmana on els infants i joves entren en contacte directe amb la natura i aprenen a respectar-la i preservar-la, al mateix temps que es crea cohesió en el grup. 

Excursions conjuntes de tot l'esplai: infants, joves, monitors i monitores, on els pares i mares participen en les activitats de diumenge al matí, el dinar conjunt i el tradicional concurs de pastissos. Tenim l'excursió de PASSOS, que es fa a l'octubre, on hi ha canvi de monitores i els infants canvien de grup; i l'excursió de JOCS FLORALS, on celebrem un concurs literari i la primavera.

Campaments d'estiu durant la segona quinzena de juliol, marxem a la muntanya -al Pre-Pirineu o  al Pirineu català-, autogestionats i en terrenys d'acampada. Cada dos anys, el grup més gran -Pica d'Estats- fa els seus campaments als Picos de Europa, a la Serralada Cantàbrica. Els campaments són molt importants perquè engloben tots els objectius i valors que durant tot l'any es van fomentant. Els infants i joves aprenen a conviure amb els seus companys/es i monitors/es, tenen unes responsabilitats com a individus i com a grup, gaudeixen de la natura al màxim, juguen, caminen i, sobretot, comparteixen experiències inoblidables.

Altres activitats
Jornades d'Acollida a les Noves Famílies
Des de fa un parell d'anys a l'inici de curs fem unes jornades d'acollida de les noves famílies, on expliquem el funcionament intern de l'equip de monitores i de l'esplai, les comissions que en formen part, els campaments i d'altres assumptes relacionats amb el món de l'esplai turons.

Festes d'hivern
L'últim divendres abans de les vacances d'hivern a l'esplai ens reunim totes i fem una vesprada on fem un pica pica, obres teatrals de tots els grups d'edat i l'amic invisible!

Sant Jordi
En la Jornada de Sant Jordi, l'esplai munta unes quantes parades de roses per finançar el nostre projecte. D'una banda, a la Rambla Catalunya, alguna altra al carrer Urgell i des de fa un any n'hem fet una al barri, a Font de la Guatlla.