Ideari


L'IDEARI DE L’ESPLAI TURONS

L’esplai Turons és una entitat d’educació en el lleure autogestionada i sense ànim de lucre. El seu projecte educatiu és dut a terme per persones voluntàries que dia a dia treballen per fer de l’esplai molt més que l’espai comprès entre quatre parets. Són les persones que conformen aquesta petita entitat –infants, monitores, famílies i exmonitores- les que creuen en lenriquiment mutu entre les diferents parts i el fan possible amb la seva implicació i compromís envers el projecte.   
L’esplai és un espai de transformació social que defensa un model de persona lliurepensadora i amb esperit crític i que treballa, a través de l’experiència compartida i sense dogmes, perquè els infants i joves assoleixin aquest nivell de creixement personal i d’autonomia obrint les seves possibilitats de formació.
L’esplai aposta per un model de societat que fomenti la igualtat entre les persones en tots els aspectes. A través del diàleg, i des del màxim respecte, treballem per aconseguir una societat més justa que valori la cultura, la memòria històrica i les persones que la conformen.
L’esplai treballa des d’un context i un espai concrets. Creiem en una participació activa en tot allò que ens envolta, moguda per un sentiment de responsabilitat i compromís cap al nostre entorn. D'una banda, transmetent la importància de la sostenibilitat; i d'altra banda, potenciant el vincle que ens uneix al nostre entorn més proper: el nostre barri, Font de la Guatlla.
Des de la nostra tasca educativa, que busca fomentar un qüestionament constant de la realitat que ens envolta des d'una deconstrucció constant, pretenem treballar des d'una òptica feminista, antifeixista i anticapitalista. Lluitem perquè l'esplai sigui un espai amb perspectiva i inclusió dels gèneres i sexualitats diversos i dissidents.
L’esplai és una manera d’entendre la vida. Des de la diversió i el joc donem sentit a la nostra tasca educativa, adequant-la, de manera coherent, al nostre ideari.
L’esplai és una manera de viure la vida.