Ideari


L'IDEARI DE L’ESPLAI TURONS

L’esplai Turons és una entitat d’educació en el lleure autogestionada i sense ànim de lucre. El seu projecte educatiu és dut a terme per persones voluntàries que dia a dia treballen per fer de l’esplai molt més que l’espai comprès entre quatre parets. Són les persones que conformen aquesta petita entitat –infants, monitores, famílies i exmonitores- les que creuen en lenriquiment mutu entre les diferents parts i el fan possible amb la seva implicació i compromís envers el projecte.   
L’esplai és un espai de transformació social que defensa un model de persona lliurepensadora i amb esperit crític i que treballa, a través de l’experiència compartida i sense dogmes, perquè els infants i les joves assoleixin aquest nivell de creixement personal i d’autonomia obrint les seves possibilitats de formació.
L’esplai aposta per un model de societat que fomenti la igualtat entre les persones en tots els aspectes. A través del diàleg, i des del màxim respecte, treballem per aconseguir una societat més justa que valori la cultura, la memòria històrica i les persones que la conformen.
L’esplai treballa des d’un context i un espai concrets. Creiem en una participació activa en tot allò que ens envolta, moguda per un sentiment de responsabilitat i compromís cap al nostre entorn. D'una banda, transmetent la importància de la sostenibilitat (i reduint la nostra petjada ecològica); i d'altra banda, potenciant el vincle que ens uneix al nostre entorn més proper: el nostre barri, Font de la Guatlla.
 Des de la nostra tasca educativa, que busca fomentar un qüestionament contïnu de la realitat que ens envolta i en deconstrucció constant, pretenem treballar des d'una òptica feminista, antifeixista i anticapitalista. Lluitem perquè l'esplai sigui un espai amb perspectiva i inclusió dels gèneres i sexualitats diversos i dissidents.
L’esplai és una manera d’entendre la vida. Des de la diversió i el joc donem sentit a la nostra tasca educativa, adequant-la, de manera coherent, al nostre ideari.
L’esplai és una manera de viure la vida.