27 de maig del 2014

L’ESPLAI TURONS EN SUPORT A CAN VIES

Formar part d’un esplai és formar part d’un barri. 
Siguem qui siguem, vinguem d’on vinguem, la nostra activitat com a entitat d’educació en el lleure només té sentit si està vinculada a la gent que ens envolta. I el nostre entorn més proper, abans que la nostra ciutat i el nostre país, és el barri on ens trobem cada dissabte.

En el cas de l’Esplai Turons estem de sort, i és que des de fa uns anys podem dir que som de dos barris. Som de Sants perquè a Sants és on es va crear l’esplai i d’on provenen la majoria dels seus integrants. Però també som de la Font de la Guatlla, el barri que ens ha acollit i que ens ha defensat quan hem tingut problemes.

Però formar part d’un barri –i estar-ne orgullós- no serveix només per poder dir-ho!

Cal reflexió i compromís.
Cal participació.
Calen ganes.

Cal somiar i treballar cada dia per canviar les coses que no ens agraden.

 I per aconseguir tot això cal, per sobre de tot, que la gent es conegui, que es creïn xarxes, que se surti al carrer per celebrar, per estimar, per reivindicar, per protestar i per mostrar que el barri està viu.

Ahir va ser desallotjat Can Vies, referent de tots aquests valors. Un referent de l'autogestió veïnal i un símbol del teixit associatiu de Sants. Com a entitat del barri, des de l'Esplai Turons denunciem el desallotjament, que entenem com una amenaça als valors de participació ciutadana que intentem transmetre a través de l'educació en el lleure.

Des de l'Esplai Turons ens sumem a les mostres de suport veïnal i fem una crida a que aquests 17 anys de lluites i esforç col·lectiu no s'esborrin.


Can Vies es queda al barri!


#CanViesNoEsToca